Pogosta vprašanja

To bo moj prvi tattoo, kakšna bo bolečina?

Pri tetoviranju je najbolj pomembna psihična pripravljenost na postopek in želja po tattooju. Vsak posameznik ima svoj prag bolečine, precej pa je odvisno tudi od mesta tetoviranja ter stila tattooja.

Na nekaterih mestih je lahko tetoviranje celo prijetno, po večurnem tetoviranju pa se lahko zgodi tudi, da bolečina postane neznosna. V teh primerih izdelavo tattooja razdelimo na več terminov.

Koliko stane tattoo?

Zaradi priprave prostora in opreme za enkratno uporabo je začetna cena 40 € (do 15 min.). Pri večjih motivih pa je cena tetoviranja 70-100 €/h.

Urna postavka je nekakšno vodilo in pripomoček za grobo oceno cene. Največkrat pa se postavi fiksna cena pred pričetkom tetoviranja.

Splošni nasvet: Urna postavka je sicer najboljši način za oceno vrednosti, je pa lahko zavajajoč podatek za primerjanje cen med tetoverji, saj postavljamo urno postavko na podlagi našega znanja in tudi hitrosti tetoviranja. Najnižja urna postavka še ne pomeni najcenejšega tattooja. Naj cena ne bo eden izmed glavnih vzrokov za izbiro tetoverja.

 

Mi lahko tetovirate motiv, ki sem ga narisal sam oz. mi ga je narisal prijatelj?

Vsaka risba pride prav, da lažje razumem vaše želje, večkrat celo prosim stranko, da na hitro skicira tisto, kar mogoče ne zna pojasniti z besedami. Običajno pa te risbe niso dovolj dodelane, da bi bile primerne za tattoo, zato motiv pripravim na novo.

 

Na Instagramu sem našel to ilustracijo, mi jo lahko tetovirate?

Nikoli ne kopiram dela drugih avtorjev, razen v primeru, ko stranka kupi certifikat, s katerim pridobi dovoljenje za tetoviranje. Nekateri ilustratorji imajo to možnost v svoji ponudbi, pri drugih pa vedno lahko poizkusite pridobiti to dovoljenje. V preteklosti sem že tetoviral na tak način in bi z veseljem tudi v prihodnje.

 

Bo moj tattoo s časom zbledel?

Da, tattooji se starajo skupaj z nami in počasi bledijo. Da bo naš tattoo lep tudi čez leta, je v prvi vrsti pomembna kvalitetna izdelava, kasneje pa tudi nega kože. Tattooji bledijo, ko so izpostavljeni soncu, zato lahko ta proces precej upočasnimo z uporabo sončnih krem in na splošno z nego kože. Tattooji so lepši, ko je koža zdrava in hidrirana.

 

Ali lahko prekrijem star tattoo?

Če je motiv dovolj svetel in ni prevelik, je prekrivanje možno z večjim in temnejšim tattoojem, kar pa pogosto ni v skladu z željami stranke. Tudi lasersko odstranjevanje je dolgotrajen, boleč in drag postopek, ki precej uniči kožo, pa tudi tattooja se ne da nikoli popolnoma odstraniti.

 

Nisem polnoleten/-a, se lahko vseeno tetoviram pri vas?

Sam sem mnenja, da je s tattoojem smiselno počakati do 18. leta. Mlajše od 18 let tetoviram izjemoma v prisotnosti staršev ali skrbnikov. Zakon pa prepoveduje tetoviranje oseb mlajših od 15 let.

So barve, ki jih uporabljate veganske?

Da, ne samo barve, tudi ves ostali material, ki ga uporabljam, je veganski.